Pierwsze koty za płoty
Forum » Linux Testers Group / Przenosiny » Pierwsze koty za płoty
Rozpoczęta przez: przemo_liprzemo_li
1177319003|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Liczba wypowiedzi: 7
rss icon RSS: Nowe wypowiedzi
Pierwsze koty za płoty
przemo_liprzemo_li 1177319003|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Utworzyłem zalążek stron potrzebnych do przenosin. Prosze o komentarze lub pomysły co można jeszcze zrobić.

rozwiń Pierwsze koty za płoty przez przemo_liprzemo_li, 1177319003|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Re: Pierwsze koty za płoty
mkkpmkkp 1177329088|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

1 Poprawić wiki? Formatowanie w niej tekstu to męczarnia.
2 Zmienić nazwę na jakąś bardziej adekwatną np. w duchu KernelNewbies - czyli może KernelNewbiesPL? Żebym sobie mógł w sygnaturce zmienić, bo zmiana z "Linux Testers Group" na "Polish Kernel Programing HOWTO" może wywołać uśmiech na twarzach kilku deweloperów :)

Wieczorem postaram się powalczyć z tą wiki i przenieść pierwszy rozdział podręcznika.

P.S. Proponuje jeszcze zmienić "Podręcznik Developera" na "Podręcznik Dewelopera" - wygląda trochę lepiej, IMO wciskanie angielszczyzny wszędzie gdzie się da nie wygląda za dobrze. Jak istnieją polskie odpowiedniki słów, to należy ich używać.

rozwiń Re: Pierwsze koty za płoty przez mkkpmkkp, 1177329088|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
mkkpmkkp 1177331648|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Idąc za ciosem powinno też być Newsy -> Nowości :)

rozwiń Re: Pierwsze koty za płoty przez mkkpmkkp, 1177331648|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
kostuchkostuch 1177362158|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

A zamiast hacker -> gościu z siekierą ;)

rozwiń Re: Pierwsze koty za płoty przez kostuchkostuch, 1177362158|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
przemo_liprzemo_li 1177617444|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Zmieniłem nazwę stronki podoba się ??

rozwiń Re: Pierwsze koty za płoty przez przemo_liprzemo_li, 1177617444|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
mkkpmkkp 1177618735|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Jest ok, jednak mam małe zastrzeżenie co do „Kernel Hacking” - w pewnym sensie jest to nadużycie słowa hacking. Mógłbym się dowiedzieć kto w tym gronie wysłał choć jedną łatkę?

Kolejna wątpliwość odnośnie słowa hacking, to duża popularność jego negatywnego znaczenia.

Może Kernel Center? Lub coś bardziej neutralnego.

rozwiń Re: Pierwsze koty za płoty przez mkkpmkkp, 1177618735|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
zielonyzielony 1177620686|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

przemo_li napisał:

Zmieniłem nazwę stronki podoba się ??

Dziwne ale ja dalej widzę Newsy i Developer. Polakami jesteśmy i powinniśmy stosownie do tego tworzyć tą dokumentację. W końcu to ma być tłumaczenie między innymi.

Co do słowa hacking się nie wypowiem, za dużo z nim problemów ale w tym wypadku decyduje administrator.

mkkp napisał:

Może Kernel Center?

Ja bym proponował jednak coś Polskiego !:-)

rozwiń Re: Pierwsze koty za płoty przez zielonyzielony, 1177620686|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Nowa wypowiedź
Jeśli nie zaznaczono inaczej, Zawartość tej strony dostępna jest na licencji Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.